De voedselbos keuken
80 heerlijke recepten met langlevende planten
Samenvatting
Een voedselbos is een door mensen aangelegd ecosysteem dat gebaseerd is op de structuur van een natuurlijk bos, maar waarin vooral planten groeien die eetbaar zijn, zoals fruit- en notenbomen, bessenstruiken, kruiden, klimplanten en knollen.
Hoewel veel boeken over voedselbossen zich richten op eetbare planten en bomen, ontbreken vaak praktische recepten voor het benutten en bewaren van de oogst.
De voedselbos keuken vult dit gemis en biedt inspiratie voor iedereen - of je nu een ervaren voedselbosplukker bent of net begint. Van appel tot kastanje en aardpeer tot kaki, de recepten zijn toegankelijk en smaakvol, zodat je kunt koken met wat het seizoen je biedt, vanuit een zelfoogstbos, een kleine tuin of zelfs vanuit de supermarkt. Het maakt niet alleen ons eten rijker, maar het bevordert tegelijk de biodiversiteit om ons heen. Het boek is bovendien een unieke gids voor nieuwsgierige koks op zoek naar nieuwe smaken uit onze eigen streken.
Naast de recepten worden de principes van het voedselbos nog eens uitgelegd en gaan de auteurs gesprekken aan met bekende namen in de voedselboswereld, zoals Louis De Jaeger, Bert Dhondt, Jeroen de Boer - alledrie voedelsbos pioniers in de Benelux - en Jaap Seidel, emeritus hoogleraar Voeding & Gezondheid.

